ناودانی
آنچه در این مقاله میخوانید:
ناودانی چیست
اگر دوست دارید در مورد پروفیلی به نام ناودانی بیشتر بدانید؛ با کاربردها، انواع نبشی و نحوه خرید آن آشنا شوید، مطالعه مطلب زیر را از دست ندهید.
ناودانی چیست؟
انواع ناودانی
ویژگی های انواع ناودانی
استاندارد های ناودانی
کاربرد ناودانی
کارخانههای تولید ناودانی در ایران
خرید ناودانی و قیمت آن
ناودانی از مقاطع فولادی است. این مقطع فولادی در دسته پروفیل های باز قرار دارد. ناودانی از نظر شکل ظاهری یک سطح افقی دارد که جان نام دارد و دو سطح عمودی دارد که بال نامیده میشوند.
ناودانی انواع متفاوتی دارد و از لحاظ های مختلف دسته بندی های مختلفی دارد. برای مثال نبشی از نظر جنس دارای انواع زیر است.
گالوانیزه
آلومینیوم
استنلس استیل
این تفاوت در جنس نبشی ها، تاثیر بسزایی در تفاوت قیمتهای انواع نبشی دارد. علاوه بر این هر جنس ویژگیها و کاربردهای خاص خود را دارند. به عنوان مثال ناودانی آلومینیومی از نظر از نظر وزنی سبکتر است و قابلیت شکل پذیری و استحکام بالایی دارد؛ و بیشتر کاربرد آن نیز در ساخت چهارچوبهای در و پنجره، اسکلت سازهها و شاسی تریلرها است.
انواع ناودانی
ناودانی ها از نظرهای مختلف، دستهبندی های متفاوتی دارند. یعنی دستهبندی ناودانی از نظر نحوه تولید، شکل ظاهری و… متفاوت است. در ادامه به انواع این دستهبندی ها اشاره میکنیم.
انواع ناودانی بر اساس فرایند تولید
ناودانی ها بر اساس فرآیند تولید به دو دسته تقسیم میشوند. ناودانی نورد شده و ناودانی پرسی
ناودانی نورد شده
در فرآیند تولید ناودانی نورد شده، شمش خام را حرارت داده و سپس با گذر نورد ( غلتکها) این نوع ناودانی با انواع مختلف سایز تولید میشود. تفاوت سایر ناودانی نورد شده به علت تفاوت سایز نوردها است. اگر یک ناودانی با همان سایز اصلی خط تولید بیرون بیاید به آن ناودانی فابریک میگویند.
ناودانی پرسی
ناودانی پرسی، از پرس کردن ورقهایی تولید میشود که طول آن ها ۶ متر است. اندازههای ناودانی پرسی بسته به سفارش مشتری متفاوت است. بیشتر کاربرد ناودانی پرسی در ساختمان سازی است. دلیل استفاده از آن هم شکل ظاهری نبشی پرسی است.
انواع ناودانی از نظر شکل ظاهری
ناودانی ها بر اساس شکل ظاهری نیز دستهبندی مختلفی دارند. این دستهبندی به شرح زیر است.
ناودانی ساده
ناودانی مشبک
ناودانی سبک
ناودانی سنگین
ناودانی ساده
ناودانی ساده در اندازههای مختلف ( ۸ تا ۱۶ متر) تولید میشود. این نوع ناودانی در ساختمان سازی و صنایع صنعتی مورد استفاده قرار میگیرد. ارتفاع ناودانی ساده از ۳۰ میلیمتر تا ۴۰۰ میلیمتر متغیر است و بسته به نیاز و درخواست مشتری تولید میشود. از کاربردهای این نوع ناودانی میتوان به استفاده در در پایه و قاب دستگاههای صنعتی، اتاق کامیون، چهارچوبها و … اشاره کرد.
ناودانی مشبک
ناودانی مشبک همانطور که از نامش پیداست، دارای سوراخهایی در سطح خودش است. این سوراخها برای مواردی مثل بستن پیچ و مهره مورد استفاده قرار میگیرند.
این نوع ناودانی را از ورق گالوانیزه تولید میکنند؛ از موارد کاربرد آن نیز میتوان به استفاده در ساخت قفسههای فلزی اشاره کرد.
ناودانی سبک
ناودانی سبک به نوعی از ناودانی است که وزن آن از وزن تعریف شده در جدول استاندارد اشتال پایینتر است.
ناودانی سنگین
ناودانی سنگین، به ناودانی گفته میشود که وزن و ابعاد آن با اندازههای ثبت شده در جدول اشتا کاملا برابر است. این نوع ناودانی بر اساس اندازههای ثبت شده در جدول محاسباتی در بعضی از کارخانههای کشورمان و هم چنین در برخی از کشورهای اروپایی تولید میشود.
ویژگی های انواع ناودانی
ناودانی ها با کاربردهای مختلفی که دارند، ویژگی های مشترک بسیاری دارند. در ادامه با ویژگی های انواع ناودانی اشاره کردهایم.
دارای مقاومت بالا در برابر تنشهای فولادی
فضای کمی را اشغال میکنند
سرعت نصب آن در ساختمان زیاد است
تحمل در برابر ضربه
کارایی بالا در طولانی مدت
وزن کم اسکلت فلزی
استاندارد های ناودانی
استاندارد تولید ناودانی در کشورهای مختلف متفاوت است. در کشور ما ناودانی از نظر کاربرد به دو شکل C و U تعریف شده است و در ساخت آن، دو استاندارد UPE و UPN در نظر گرفته میشود. تفاوت این دو استاندارد در بالهای به کار رفته در هر کدام از آنها است.
استاندارد UPE: بالهای موازی دارد و برای ناودانی C در نظر گرفته میشود
استاندارد UPN : بالهای مخروطی شکل دارد و برای ناودانی U مورد استفاده قرار میگیرد.
کاربرد ناودانی
ناودانی از جمله پروفیل های پر کاربرد در صنعت است. شاید بتوان ناودانی را به عنوان یک پایه و قالب در صنایع مختلف دانست. ما در زیر بطور موردی به انواع کاربردهای ناودانی اشاره کرده ایم.
- ساخت سازههای فولادی ( مثل پلهای فولادی)
- ساخت نمای برای ساختمانها
- تولید چهارچوبها
- بناهای معماری
- تولید تشکیلات دریایی
- تولید خرپا
- استفاده به عنوان تیر یا ستون
- تولید ماشین آلات
کارخانه های تولید ناودانی در ایران
در زیر به اصلیترین کارخانههای تولید ناودانی در کشورمان اشاره کرده ایم:
- کارخانه فولاد تبریز
- کارخانه فولاد تهران
- کارخانه فولاد توس
- مجتمع فولاد البرز غرب
- صنایع فولاد کوهپایه
خرید ناودانی و قیمت آن
قیمت ناودانی هم مثل بقیه مقاطع فولادی از قیمت آهن و فولاد تاثیر میگیرد و بطور لحظه ای تغییر میکند. علاوه بر این قیمت ناودانی بسته به اینکه از کدام نوع باشد و مقدار خرید چقدر باشد متفاوت خواهد بود. شما میتوانید برای استعلام قیمت با کارشناسان ما در تماس باشید. توصیه میشود از پیش از ناودانی با مشاوران آهن آرتا مشورت کنید و با توجه به محاسبات و کاربرد های لازم اقدام به خرید ناودانی کنید. ما در تیم آهن آرتا همواره پاسخگوی سوالات و درصورت نیاز مشاوره به شما همراهان عزیز هستیم. درصورت تمایل میتوانید با کارشناسان آهن آرتا در ارتباط باشید
در پایان صمیمانه از همراهی شما سپاسگزاریم امیدواریم از مطالعه این مطلب لذت برده باشید.